Gratis e-book, Lekker in je lijf dankzij buikdans
E-book buikdansDirect downloaden

Page content

5 tips om jouw uitstraling te vergroten door buikdanslessen

5 tips om jouw uitstraling te vergroten door buikdanslessen

5 tips om jouw uitstraling te vergroten door buikdanslessen. Wil je graag een grotere uitstraling hebben? Wil je indruk op anderen maken? Probeer dan eens mijn tips.

In mijn buikdansles verkrijg je ongemerkt opeens een grotere uitstraling. Hoe komt dat?

Lekker bewegen

Ik begeleid je daarbij om te zo te bewegen dat het je goed doet. Buikdansen doe je door lekker te bewegen. Dat betekent dat je jezelf moet leren worden. Het is belangrijk om jezelf niet te vergelijken met anderen. De anderen zijn er ter inspiratie en als mede gezel.

Dichtbij je gevoel

Wanneer je dichtbij je gevoel blijft wanneer je buikdanst word je uitstraling sterker. Stel je dan ook nog voor dat je voor een mooie zonsondergang danst of voor de zee dan leer je jouw uitstraling richten. Zo word deze meer intens.

5 tips om jouw uitstraling te vergroten door buikdanslessen

1.) Beweeg en buikdans binnen jouw mogelijkheden.
2.) Vergelijk jezelf niet met anderen. Laat je innerlijkoordeel los.
3.) Geniet van anderen als inspiratie en om mee samen te dansen.
4.) Blijf dichtbij je gevoel terwijl je buikdanst.
5.) Richt je aandacht

Beweeg en buikdans binnen jouw mogelijkheden

Van de 5 tips om jouw uitstraling te vergroten door buikdanslessen is dit de belangrijkste. Het heeft geen zin om leniger te willen zijn dan je bent. Daar word een beweging en een dans niet mooier door. Hetzelfde geld voor snelheid, variatie willen hebben en voor door de ruimte te willen bewegen. In het beginmoet je even rustig op een plek buikdansen en je niet druk maken om variatie.

Vergelijk jezelf niet met anderen. Laat je innerlijk oordeel los

Weet dat iedereen uniek is. Jij bent ook uniek. Dans zoals het voor jou lekker voelt. Je hoeft niet net zo te buikdansen dan een ander. In Egypte danst elke vrouw net weer anders. In mijn buikdansles is dat ook zo. Buikdans is een volksdans. Er is geen reden om in een keurslijf te zitten. Je hoeft niet te voldoen aan een bepaalde esthetiek. In tegendeel de danstechniek is er voor jou om jezelf uit te drukken.

Geniet van anderen als inspiratie en om mee samen te dansen

Van de 5 tips om jouw uitstraling te vergroten door buikdanslessen is deze zeer efficiënt. Geniet van een vergevorderde buikdanseres die samen met jou op les zit. Probeer te achterhalen wat het is wat je zo mooi vind. Kijk naar haar en probeer iets van het moois te benoemen. Buikdans ook met haar samen. Deel dan intieme ruimte met elkaar. Zo krijg je niet alleen het buikdansen met de paplepel erin gegoten maar werkt haar uitstraling besmettelijk op jou. .

Blijf dichtbij je gevoel terwijl je buikdanst

Duik in het gevoel wat de muziek in jou wakker maakt. Ga naar binnen. Sla de ogen soms neer. Blijf wel open terwijl je naar binnen gekeerd bent.

Richt je aandacht

Stel je voor dat je een publiek hebt. Zet je beste vrienden in je imaginatie neer. Werkt dit niet voor je dan stel je iets voor wat wel werkt voor je. Zin in om voor een kampvuur te dansen of voor de ondergaande zon? Stel je voor dat je daarna kijkt terwijl je buikdanst. Wedden dat het oefenen daarvan je uitstraling vergroot.

Wat helpt jou het meest om te stralen? Misschien heb jij nog een tip voor anderen? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan ion het kader.

Wil je ook jouw persoonlijke uitstraling vergroten?

Kom dan vanaf 25 maart meedoen met een serie van 3 dansmiddagen. Deze worden gegeven van 12.30 – 18.00 uur met een half uur pauze. De locatie is Utrecht in het midden van Nederland en voor iedereen goed te bereiken. Gratis parkeerruimte voor de deur en op loopafstand van Utrecht centraal. Wil je de andere data’s weten? Klik dan hier. 

Deel deze blog met je netwerk op Facebook. Dat kan eenvoudig via de knoppen onderaan.

Groetjes,
Sabouschka

 

Comment Section

10 reacties op “5 tips om jouw uitstraling te vergroten door buikdanslessen


Door Ine van Ameijde op 15 maart 2018

Wat mij het meest helpt om te stralen? Ik ben een beginner, dus veel technieken heb ik nog niet onder de knie. Anderen zijn voor mij een inspiratiebron. Ik kijk naar hen tijdens het dansen en leer zo ongemerkt wat erbij. Mijn uitstraling vergroot ik door te genieten van de muziek en erin op te gaan. Daar kan ik blij van worden.


Door Sabouschka op 16 maart 2018

Genieten van de muziek en erin opgaan dat is jouw geheim. Fijn dat je er blij van word. Dat maakt dat je steeds mooier gaat buikdansen.


Door Ine op 28 maart 2018

De laatste keer dansten we met de ogen dicht en dat maakte dat ik nog meer in de muziek kon opgaan en dat ik minder afgeleid werd door de omgeving.


Door Sabouschka op 10 april 2018

Je ging er helemaal in op. Zo mooi om te zien.


Door Petra Koelewijn op 16 maart 2018

Zo leuk dat het buikdansen bij jou geen eenheidsworst is, maar dat iedereen dans naar we ze is of wat ze op dat moment wil uitdrukken. En wat een bijzondere foto bij dit artikel, een goede herinnering aan een betoverende avond waar ik enorm van het genoten 🙂


Door Sabouschka op 16 maart 2018

Fijn dat je het waardeert dat elke vrouw in mijn buikdansles leert om zichzelf uit te drukken.

Dank je ook voor de complimenten voor onze jaarlijkse voorstelling! Fijn dat de foto jou eraan herinnert.


Door Anoniem op 16 maart 2018

Lieve Sabouschka,
Ik blijf graag anoniem want wat ik nu ga schrijven is heel erg persoonlijk. Om echt in de dans te komen en een mooie uitstraling (proberen ) te krijgen stel ik me voor dat ik wereldwijd een hele beroemde danseres ben en dat mensen echt voor mij komen. Dan wil ik voor hun echt stralen. Ik ben op dat moment de mooiste en prachtigste danseres die er bestaat. Ik geef veel liefde, vreugde en energie aan mijn publiek.
Ik ben erg benieuwd of er meer dames het ook zo voelen.


Door Sabouschka op 16 maart 2018

Wat een enorm goed idee. Dat jezelf dit voor gaat stellen helpt je zeker om jouw uitstraling te vergroten. Liefde, vreugde en energie geef je dan ongemerkt ook daadwerkelijk aan de anderen in dezelfde ruimte.

Ook ik ben benieuwd of andere dames dat ook zo voelen.


Door Riëtte op 21 maart 2018

Hallo anoniem,
Ik ga zeker proberen om jou droom voor te stellen !
Het is een aangename en toch wel realistische manier om je publiek zo onder te dompelen in liefde, vreugde en energie !
Vanavond hebben we in Amsterdam authentic movement en dat is een mooi moment om me daar in te begeven ! Dankjewel ! X


Door Sabouschka op 27 maart 2018

Dat is dus jouw geheim van die enorme sprong vooruit! Ik vertelde je al dat je mij deed herinneren aan een hele mooie Egyptische buikdanseres in Sharm el Sheikh. Zij danste zo zacht en rond en vloeiend. Zo vrouwelijk. Zo sensueel. En jij danste woensdag ook zo!

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.