Al boven de 40 en voor het eerst naar buikdansles
27 september 2018 

Al boven de 40 en voor het eerst naar buikdansles

Al boven de 40 en voor het eerst naar buikdansles. Mogelijk hoor je familie en vrienden die vinden dat je te oude bent. Maar wat is je doel? Wil je in een Turks restaurant op gaan treden of wil je gewoon lekker bewegen en plezier maken?


Laat die optredens in Turkse restaurants maar zitten en kom voor lichamelijke training en je plezier.

Butoh danser Kazuo Ohno

Heb je ooit van de Butoh danser Kazuo Ohno gehoord? Ik heb hem lang geleden gezien in de Amsterdamse Schouwburg. Hij was toen 90 jaar en danste nog steeds. Butoh is een Japanse dansvorm waar het vooral om expressie van binnenuit gaat.

Buikdans van binnenuit

Buikdans is van origine een dans waarbij het om expressie gaat. Ter ondersteuning van de expressie worden danstechnieken gebruikt. Maar niet alleen maar techniek ondersteunt je expressie. Ook door de manier waarop je beweegt kun je gevoel vormgeven. Je houding drukt ook iets uit. Zou je dat alles niet meer mogen ervaren wanneer je de 40 bent gepasseerd? Ik vind van niet. Juist als je al wat ouder bent heb je meer te zeggen. Dat komt je bij het  buikdansen tegoed.

Al boven de 40 en voor het eerst naar buikdansles

Al boven de 40 en voor het eerst naar buikdansles is wel een goed idee. Je word en blijft er soepel door  Je houding verbeterd aanzienlijk zonder dat je eraan hoeft te denken. Je krijgt er ook nog sterke benen van door de training vooraf die je in mijn buikdanslessen verkrijgt.

Hoe oud zijn de deelnemers?

De leeftijden van de deelnemers lopen door elkaar. Er zijn meiden en dames van 20 tot boven de 60. 30igers, 40igers en 50igers zijn wel in de meerderheid. Ik geloof in de kracht van vrouwen van verschillende generaties door elkaar. Maar het gaat er uiteindelijk niet om hoe oud je bent. Het gaat er veel meer om hoe open je bent om jezelf uit te drukken.

Wat vind jij?

Wat vind jij van de stelling dat je ook op oudere leeftijd nog mag beginnen met het buikdansen? Vind je dat dat kan? Of juist niet? En waarom wel en waarom niet? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Kom naar onze buikdans show

Kom je ook naar onze buikdans show in Haarlem op 3 november? Daar komen vrouwen van verschillende leeftijden heel mooi dansen. Ik geef de kaarten weg voor de helft van de prijs tot 3 oktober middernacht. Koop daarom je kaart(en) nu gelijk. 

Deel deze blog graag met je netwerk op Facebook etc.

Groetjes,
Sabouschka

 

Over de schrijver
Wanneer je bij Sabouschka les komt nemen dan kom je eindelijk tot rust. Sabouschka combineert een energieke, creatieve geest met een mooie houding en een soepel lichaam. Zij studeerde af als uitvoerend danser en choreograaf. Haar afstudeerproject was een voorstelling die mensen wakker schudde en oproept tot respect van het anders zijn van elk individu. Sabouschka is doordrongen van de authenticiteit van Egyptische buikdans als kunst en zelfexpressie voor de unieke vrouw. Als danser en lichaamsgerichte therapeut weet zij als geen ander mensen in beweging te brengen, van binnen en van buiten. Met die ervaring kan zij met recht stellen dat ze jou als hoogopgeleide vrouw helpt om in alle dynamiek jouw innerlijke rust te vinden: innerlijke rust van waaruit jij weer in beweging en tot expressie komt.
Sa'adia
Door

Sa'adia

op 28 Sep 2018

Welke leeftijd je ook hebt, buikdansen is heerlijk. En je bepaalt zelf hoe zwaar of groot je bewegingen wilt maken. Ook kleine en rustige bewegingen leiden tot een prachtige dans. Ik vind het heel leuk dat in Sabouschka's groepen dansers van alle leeftijden zitten. En volgens mij voelt iedereen zich ook welkom in de groep.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 30 Sep 2018

Je eigen timing aanhouden en toch prachtig buikdansen. Juist kleine en rustige bewegingen kunnen zo mooi zijn. Fijn dat je dat laat weten Sa'adia. Dat maakt buikdansen toegankelijk voor alle leeftijden.

Claire
Door

Claire

op 08 Oct 2018

Ik begon zelf toen ik boven de 40 was en ik vind het nog leuk, plezierig en belangrijk om mijn flexibiliteit en dans ontwikkeling te onderhouden. Bedankt Sabouschka en medecursisten!

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 09 Oct 2018

Ik vond het toen al heel stoer van je dat je kwam buikdansen. Je ging ook vrij snel een optreden doen op een feestje van vrienden. Nu vele jaren later dans je als een jonge meid.

Claire
Door

Claire

op 10 Oct 2018

Bedankt voor je compliment, Sabouschka. :-)

Riëtte
Door

Riëtte

op 11 Oct 2018

Hallo allemaal ! Ik was al boven de 50 toen ik bij Sabouschka begon en ik heb er geen moment spijt van !! Ik geniet van de oefeningen die goed voor mijn lijf zijn en ik dagelijks thuis toepas ! Het buikdansen leren gaat bij mij wat trager omdat ik steeds vond dat ik met mijn beperking (MS) dit niet meer kon leren..... Ja het gaat wat langzamer maar Sabouschka heeft mij geleerd die gedachtes iedere keer in het zwembad te dumpen en dat heeft geholpen, nu kan ik dat loslaten en geniet op mijn manier van elke les !! Daarvoor dank Sabouschka !! XX

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 13 Oct 2018

Ik ben je dankbaar voor dat je jezelf een kans hebt gegeven om desondanks zo een zware ziekte wel op buikdansles te komen. Ik vind je toewijding geweldig. Ik weet van je dat je elke dag thuis mijn oefeningen doet en daarna gaat buikdansen. Blijf dat vooral ook doen. Het gaat namelijk niet om uiterlijk vertoon maar om dat wat de buikdans in samenhang met mijn oefeningen voor je lichaam doen. Al zal het de MS niet genezen het verbeterd wel bijvoorbeeld je balans. En dat is een van de dingen die achteruit gaan bij die ziekte. Ongemerkt word ook jij telkens beter in de buikdans. Het is daarbij wel belangrijk dat je jezelf niet gaat vergelijken met een gezonde mede danseres. Je word telkens beter om buikdans in dienst te stellen van jouw expressie. En daar gaat het uiteindelijk wel om in buikdans. Buikdansen gaat niet om technische hoogstandjes. Al heeft de westerling er dat wel van gemaakt. Er zijn gelukkig steeds meer stemmen die beseffen dat buikdans van origine een dans is waarbij de gevoelsexpressie en de omzetting van de muziek de boventoon voert. Ik ben blij dat ik je in jouw beginjaren dat je op buikdansles in Amsterdam zat mocht coachen m om te gaan met je perfectionisme. Fijn dat het je nu lukt om ongewenste gedachtes als het ware in het zwembad te dumpen. Dat je daardoor vrij bent om aandacht te schenken aan de sensatie van je lichaam en de muziek.

Riëtte
Door

Riëtte

op 13 Oct 2018

dankjewel lieve Sabouschja xx

Reactie plaatsen