Gratis e-book, Lekker in je lijf dankzij buikdans
E-book buikdansDirect downloaden

Page content

Buikdansen maakt je vrouwelijk

Buikdansen maakt je vrouwelijk

Buikdansen maakt je vrouwelijk. Wij leven in een wereld waar wij vrouwen elke dag onze man moeten staan. Het lijkt alsof wij dat ooit wilden. Maar de prijs is hoog. Veel burn out en verbroken relaties.


Maar hoe kan je dan weer terug naar het vrouwelijke? Weet je dan nog wel wat dat ueberhaupt is?

Bedrijfsleven

In het bedrijfsleven is het goed dat je als vrouw in hoge functies kan werken. Het is belangrijk dat je potentieel kunt ontwikkelen. Heel fijn ook dat je leiding kan en mag geven. Alleen wel jammer dat het op de mannelijke manier altijd moet.

Vrouwelijke essentie

David Deida* definieert het als vrouwelijke essentie.Hij zegt dat je als vrouw natuurlijk ook wel een mannelijke essentie kan hebben of een neutrale. Maar dat 80% van de vrouwen een vrouwelijke essentie hebben. En 80% van de mannen een mannelijke. Het leuke aan deze polariteit is dan het vermogen tot het beleven van passie.

  • = David Deida is een autoriteit op het gebied van tantra.

Passie

Passie verdwijnt wanneer man en vrouw te veel hetzelfde zijn. David Deida noemt dat neutraliteit. Wanneer je als vrouw altijd maar de broek aantrekt dan maak je passie ook stuk.

Burn out

Wanneer je te lang weg bent van je natuurlijke staat van zijn dan word je ziek. Veel burn out onder vrouwen zou kunnen worden voorkomen wanneer je onderdompelt in vrouwelijke energie. Vrouwelijke energie gaat je ook helpen herstellen wanneer je al een burn out hebt.

Wat is vrouwelijk?

Wat is vrouwelijk? Een vrouwelijke essentie hebben betekent dat je bent net als de oceaan. Je gaat het liefst alle kanten uit. Dat je ontspant wanneer je zo in de flow bent. Dat je niet altijd een doel en richting hoeft te hebben. Wel ga je graag mee met de richting die je krijgt aangeboden. Je laat je graag meenemen met de flow.

Buikdansen maakt je vrouwelijk

Buikdansen maakt je vrouwelijk. Dat komt omdat je in mijn buikdansles meegaat met de flow van je eigen beweging. De muziek geeft dan richting en structuur aan jouw buikdans. Je dompelt je als het ware onder in de oceaan van de muziek. Je beweegt vloeiend mee op de melodie en het vuur van het ritme. Het jezelf laten meenemen staat centraal.

Het openen van het hart

Om vanuit het verstand naar het hart te komen geef ik je verschillende oefeningen. Sommige oefeningen doe je alleen. Soms doe je ze met een partner of met de hele groep. Het openen van het hart staat centraal. Dat betekent dat je gaat buikdansen vanuit je gevoel. Zo geef je weer meer ruimte aan het vrouwelijke in jezelf.

Ontspannen

Dat kan je dan ook toepassen in je liefdesrelatie. Dat kan je heel erg doen ontspannen. Op de werkvloer neem je dan wel weer de leiding. En ga je in je mannelijke deel. Buikdansen maakt je vrouwelijk en geeft je tegelijkertijd de kracht om de volgende dag je man weer te staan.

Authentic movement

Ik geef ook werkvormen waarbij je net nog een aantal stappen dieper gaat. Eens per lessen reeks doen wij ‘authentic movement’. Dan beweeg en dans je met de ogen dicht. Je hebt een partner die je beschermd. Zij kijkt naar jou vanuit de liefde van het hart. Zonder oordeel.

Heb je het al een keer meegemaakt dat je laat meenemen door de muziek of door je eigen bewegingsimpuls? Hoe voelde dat? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Wil je het graag eens ervaren om meegenomen te worden door de flow van dans en muziek? Kom dan 17 januari naar de buikdansles in Amsterdam! Klik hier om je aan te melden.

Deel deze blog met je vriendinnen via Facebook enz.

Groetjes,
Sabouschka

Comment Section

4 reacties op “Buikdansen maakt je vrouwelijk


Door Jamila op 5 januari 2018

Hoi Sabouschka,
Eerst de allerbeste wensen nog voor 2018, dat het weer een mooie dans jaar mag worden. Ik heb weer erg zin in.
Wat een mooi onderwerp, leuk om te lezen en heel herkenbaar. In mijn dans kan ik erg vrouwelijk zijn maar in het werk wat minder. Ik werk wel met veel dames maar toch probeer je altijd “sterk” te zijn. We hebben helaas een presteer maatschappij.
Tot de 18ede.
Jamila


Door Sabouschka op 15 januari 2018

Dank je wel lieve Jamila. Fijn dat je het herkent wat ik schrijf. Ik vind je inderdaad heel mooi vrouwelijk dansen. Dat is belangrijk als tegenwicht met je werk. Alleen zo kan je eigen natuur blijven volgen.


Door Leni op 5 januari 2018

Dank voor dit artikel! Heel interessant en ik ga hier beslist iets mee doen, vanwege mijn blijkbaar sterk mannelijk deel, vooral meer dansen en tantra etc.
Mooi en gezond 2018 gewenst Sabouschka!


Door Sabouschka op 15 januari 2018

Ja dat is belangrijk voor je. Tenminste dan wanneer je natuur wel vrouwelijk is. Die moet je dan wel voeden. Dat om gezond, mooi en veerkrachtig te blijven.

Kom anders weer meedoen. Zondag de 21e begint mijn cursus van maandelijkse dansmiddagen weer in Utrecht. Ik ben benieuwd.

Dank je voor je goede wensen nog en insgelijks.

Plaats een reactie


*