arrow_drop_up arrow_drop_down

“Relax & move: buikdansles in Zaandam, Amsterdam, Haarlem of Utrecht”

Ontdek de voordelen van buikdansen van binnenuit

Mijn naam is Sabouschka. Ik wilde vroeger altijd alles perfect doen. Bang om fouten te maken. Ik was daarom ook altijd aan het nadenken. En stelde enorm hoge eisen aan mijzelf.


Wanneer ik iets deed en daar zelf niet tevreden over was dan bleef dit aan mij knagen. Het hielp mij niet wanneer andere mensen mij complimenten gaven. Ik geloofde hen namelijk niet. Gewoon omdat ik vond dat ik iets niet perfect had gedaan. Dat gepieker brengt een enorme stress met zich mee.


Herken je dat?

Wat mij hielp was om mijzelf te uiten in dans. Aanvankelijk was dat Afrikaanse dans met opzwepende ritmes. Daar leerde ik om vrij te bewegen. Ik merkte dat ik zo mijn denken los kon laten. Daarna wilde ik een subtielere dans gaan vinden. Een dans waarin ik mijzelf meer vrouw kon voelen. Dat werd buikdansen. Daar heb je naast een melodie ook opzwepende ritmes.

Hoe het allemaal begon

Het was niet makkelijk om een buikdansles te vinden waarbij je kon dansen. Ik zocht naar een buikdansles waar ik uit het denken kwam. Wat ik vond waren alleen maar buikdanslessen waar ik veel moest nadenken. Er zijn veel buikdanslessen waar je allerlei pasjes kan leren. Er zijn weinig buikdanslessen waar je aan dansen toekomt.


In de meeste buikdanslessen is de onderlinge competitie hoog. Dat wilde ik veranderen. In mijn buikdanslessen is geen competitie. Je leert om naar kwaliteiten te zoeken. Dat doe je bij de ander. Daardoor ontdek je jouw eigen kwaliteiten. In mijn buikdanslessen vind je onderlinge solidariteit. Er is geen afgunst. De sfeer is goed. Je stapt bij ons in een warm bad.


Ik was wèl zo dol op dansen dat ik mijn wens om buikdanseres te worden serieus nam. Aangezien er geen officieël erkende dansopleidingen voor buikdansen zijn ben ik eerst moderne dans gaan studeren. Ik verhuisde daarvoor naar Nederland. Ik kom namelijk oorspronkelijk uit Coburg. Dat ligt in Beieren, Duitsland.


In de moderne dans leerde ik naast lichaamsbewustzijn ook improviseren. Ik leerde hele fijne oefeningen als warming-up. Ik ervoer de weldaad van deze oefeningen. Deze oefeningen alleen al maakten dat ik minder aan het nadenken was. Ik was meer in mijn lijf en dichterbij mijn gevoel. Zo kon ik nog makkelijker opgaan in dans. Ik wilde dit danswerk combineren met buikdansen.


Uit deze eigen behoefte heb ik uiteindelijk mijn danspedagogiek voor buikdansen ontwikkeld. Dit is speciaal toegelegd op vrouwen die los willen komen van hun perfectionisme. Vrouwen die hun hoofd even rust gunnen en meer in hun gevoel willen zijn.


Je zult elementen aantreffen uit de:


 • Afrikaanse dans
 • moderne dans
 • Alexandertechniek
 • body mind centering
 • yoga
 • chi gong


Al deze technieken heb ik bestudeerd. Ik gebruik wat nodig is om je geest te ontspannen terwijl je in beweging komt. Mijn warming-up is uniek. Het bereid je optimaal voor op het buikdansen. Je verkrijgt daardoor zachte ronde bewegingen. Je wordt sensueel en sierlijk. Het maakt niet uit hoe oude je bent. En ook niet of je dik of dun bent.


 • Heb jij ook zo’n behoefte om jezelf lekker te ontspannen ?
 • Wil je twee vliegen in één klap slaan door ontspanning met beweging te combineren ?
 • Zou je het ook zo fijn vinden om in een hele vrije omgeving zonder druk of prestatiedrang lekker te dansen en uit je hoofd te komen ?
 • Helemaal tevreden met jezelf te zijn ?
 • Herken jij jezelf in dat wat ik heb doorgemaakt ?
 • Wil jij ook uit je denken en meer bij je gevoel komen ?


Dan ben ik diegene die jou onmiddellijk begrijpt. Je stapt bij mij in een warm bad. 

De buikdansles van Purebellydance is DE oplossing voor jouw drukke bestaan.

 • Je leert buikdansen door jouw sluimerende kernkwaliteiten als mens te versterken.
 • Je ervaart het geheim van hoe je helemaal vanzelf leert buikdansen.
 • Je krijgt wel danstechniek aangereikt maar je wordt gestimuleerd om deze daarna bewust weer te vergeten. Dat maakt dat je niet nadenkt maar lekker opgaat in het buikdansen. Je lichaam onthoudt de bewegingen vanzelf.
 • Je komt in een fijne, ontspannen, niet competitieve sfeer.
 • Je laadt je keer op keer op.
 • Je buikdanst met veel gevoel. Je bent voldaan, gelukkig en vol energie.
 • Je komt lekker in je vel te zitten door mijn methode met voorbereidende oefeningen.
 • Je komt vanuit je hoofd naar je hart en gevoel.
 • Hoe zou het zijn om complimenten te krijgen over jouw persoonlijke expressie tijdens je buikdans?
 • Hoe voel jij je dan, wanneer je hart open gaat? Hoe dans je dan, en daarna?

Kom naar buikdansles in Zaandam, Amsterdam, Haarlem of Utrecht

Buikdansen in

Zaandam

Buikdansen in

Amsterdam

Buikdansen in

 Haarlem 

Buikdansen in

 Utrecht

Ervaringen van deelnemers

Het zijn heerlijke en ontspannende, maar ook inspannende lessen. In ieder geval krijg ik er veel energie van. Mijn rug gaat ook veel beter nu. In het dagelijks leven let ik automatisch beter op mijn houding. Ik weet zeker dat het al een stuk is verbeterd. Het zou echt voor iedereen goed zijn om te dansen en dan gelijk bezig te zijn met lichaamsbewustzijn. Het gebeurt op een speelse manier.

Ik kijk nu alweer uit naar de nieuwe lesreeks...

Monique Al

Wat ik ontzettend inspirerend vind is kijken naar hoe de andere vrouwen tijdens de buikdansles dansen: sommige van de vergevorderden hebben al een prachtige eigen stijl ontwikkeld, en toch blijven ze komen, en steeds nieuwe diepte toevoegen aan hun dans.

De ene danst intens en vurig, de andere vol met humor, nog anderen super soepel en sierlijk: dat buikdans op zoveel verschillende manieren mooi kan zijn vind ik heel boeiend...maar ook nieuwe beginnende medecursisten vind ik erg inspirerend, met hun enthousiasme en steeds nieuwe manieren om vrouwelijkheid te uiten.

Valentina Spinelli

Ik kijk er echt naar uit naar de buikdans show.

Ik denk dat we weer die buikdanseressen zullen zien, die met veel enthousiasme van de vrijheid van de dans van binnenuit zullen genieten;

zodat wellicht mijn eigen feeling terugkeert van toen....

Toen ik dansde in onze 'vrije choreografien' zoals ik ze eigenlijk wel nooit meer heb beleefd heb in groepslessen etc. Het is vaak te strak in techniek, zodat 'de vrijheid van binnenuit' lijkt verloren te gaan. Ik ben jou echt heel dankbaar voor wat we toen samen hebben gedaan....in zo veel mooie voorstellingen.

Maar zoals Pina Bausch zegt: DANCE DANCE .....OTHERWISE WE ARE LOST

ga ik wel door. En ik hoop jij/jullie ook!!!!


Ute Eberlijn, oud leerling en danseres van Sabouschka’s vroegere company 'Walking on Earth Between Worlds'

Hoe zou jij het vinden om:

 • Soepel te worden
 • Te dansen alsof niemand kijkt
 • Te leren buikdansen zonder dat je het door hebt
 • Les te krijgen van een professional
 • Een golvende rug en middenrif te krijgen
 • Soepele swingende heupen te krijgen
 • Te dansen als een sensuele sierlijke vrouw
 • De tijd en je dagelijkse beslommeringen even te vergeten
 • Te ontspannen en je weer op te laden
 • Dichter bij jezelf te komen

En ook nog:


 • Het diepe onderlinge contact met andere vrouwen te ervaren
 • Samen te genieten van de fijne en ontspannen sfeer
 • Persoonlijke aandacht te krijgen
 • Begeleiding bij fysieke klachten te krijgen
 • Buikdansles bij Sabouschka van Purebellydance.nl biedt beweging, muziek en gevoelsexpressie. Daar vind je diepe ontspanning en de door jou gewenste individuele aandacht in een groep gelijkgestemden.

Kom naar buikdansles bij Sabouschka van Purebellydance.nl

Buikdansen in

Zaandam

Buikdansen in

Amsterdam

Buikdansen in

Haarlem

Buikdansen in

Utrecht

Buikdansles bij Sabouschka van Purebellydance 

Buikdansles bij Sabouschka van Purebellydance.nl biedt beweging, muziek en gevoelsexpressie. Daar vind je diepe ontspanning en de door jou gewenste individuele aandacht in een groep gelijkgestemden.

Stress

Veel hoogopgeleide vrouwen tussen de 25 en 60 jaar ondervinden veel stress van hun werk.

Heb jij weinig tijd? Hebt jij een stressvolle baan? Moet jij presteren? Moet jij voortdurend schakelen tussen werk en privé? Dan is het goed om dit te compenseren.

Ontspanning

Je snakt naar ontspanning. Je wilt een mooi en soepel lijf. Je zoekt een vorm van sport die je leuk vindt. De sportschool met zijn vrijblijvendheid past niet bij jou. Jij wilt persoonlijke begeleiding en kwaliteit. De sfeer ondersteunt jouw individuele leerproces, jouw wens.

Samen met mij en de groep werk je aan jouw wens. Dat effect is al direct merkbaar.

Warming up

In het eerste gedeelte van mijn buikdanslessen bied ik je een unieke warming-up die je nergens anders zult leren. In heel Nederland zijn mijn buikdanslessen de enige waarbij je dankzij deze zeer bijzondere oefeningen bijna vanzelf leert buikdansen. Je komt door deze speciale warming up direct uit je hoofd in het hier en nu (mindfulness). Je volgt als vanzelf je beweging van begin tot einde. Hierdoor komt er gevoelsexpressie in je buikdans.

Gevoelsexpressie

Een dans zonder gevoelsexpressie is als een bad zonder warm water.

Een danseres die alle bewegingen technisch perfect uitvoert kan je nog steeds totaal niet raken als er geen gevoel in de bewegingen zitten.

In Egypte zijn de mensen meer in de persoonlijke expressie van een buikdanseres geïnteresseerd dan in haar danstechniek.

Vandaar dat ik in mijn lessen heel veel aandacht geef aan gevoelsexpressie.

Sfeer

Zoals ik dit bericht al begin: "Het delen van vreugde en plezier geeft een boost"

Daarom bied ik jou een goede, leuke en veilige sfeer. Tijdens de buikdanslessen ervaar je als vrouw vaak onverwachte kwaliteiten. Die belevingen hebben een positieve invloed op je stemming. Het delen van vreugde en plezier geeft een boost. 

Zin gekregen? Bel mij nu direct voor een vrijblijvend advies op 06-12510806. Mail je mij liever?