arrow_drop_up arrow_drop_down

"Soepel worden: buikdansles in Zaandam, Amsterdam, Haarlem of Utrecht”

Ontdek de voordelen van buikdansen van binnenuit

Denk je soms dat dansen alleen voor jonge mensen is?

Denk je soms dat dansen alleen voor jonge mensen is?

Dat zal misschien wel kloppen maar niet voor buikdans zoals ik die geef. Ben je stijf geworden en wil je weer soepel worden?


Ik kon niet wachten om iets ouder te worden

Buikdans leeft van jouw expressie. Vanzelf wordt je weer soepel. Als jong meisje kon ik niet wachten om ouder te worden, zodat ik meer levenservaring  en daardoor ook meer expressie kreeg. Samen met mijn dansvriendinnen stelden wij regelmatig met elkaar vast dat buikdans de enige dansvorm is waarbij het ouder worden een voordeel is.

Is een jonge leeftijd dan niet belangrijk in buikdans?

Is een jonge leeftijd dan niet belangrijk in buikdans?

In Egypte dansen de meest gevierde topbuikdanseressen zelfs op hun 60e levensjaar nog op het podium. Samia Gamal is een van de grote ster buikdanseressen uit de geschiedenis. Samia Gamal stopte ooit haar danscarrière, maar zij maakte op latere leeftijd ook weer een grote comeback mee. Het Egyptische volk omhelsde haar: leeftijd is bij buikdans dus niet belangrijk, maar vaak wel een voordeel.

In een ver verleden buikdansten alle vrouwen over de hele wereld.

In een ver verleden buikdansten alle vrouwen
over de hele wereld.

Egypte is de wieg van de buikdans. Daar heeft buikdans zich tot een hoog niveau kunnen ontwikkelen. In een ver verleden  buikdansten alle vrouwen over de hele wereld. Dat was tijdens het Matriarchaat. Daarom is buikdans ook nu nog een universele dans voor alle vrouwen.

De wat vollere vrouw voelt zich weer mooi

De ronde zachte bewegingen benadrukken alle vrouwelijke rondingen. Daardoor voel je jezelf ook snel weer mooi en vrouwelijk sensueel. 


Wil je meer vrouwelijke vormen

Wanneer je weinig vrouwelijke vormen hebt, dan helpen de buikdansbewegingen jou om je meer vrouw te voelen. Zelf heb ik van nature weinig vrouwelijke vormen. Mijn lichaam is door het buikdansen veel vrouwelijker geworden. Ik heb zelfs een iets smallere taille gekregen waardoor mijn heupen iets breder lijken. Met buikdans kun je werken aan de vorm van je lijf.

Moeiteloos leren buikdansen?

Moeiteloos leren buikdansen? 

De bewegingen in buikdans zijn allemaal zo natuurlijk. Ze lijken op het vrouwelijke lichaam toegesneden te zijn. Daardoor zijn de bewegingen gemakkelijk aan te leren. Mijn dansmethodiek maakt je soepel en versterkt het moeiteloos leren buikdansen.

Ben je 30+ 40+ of 50+ en heb je altijd al willen dansen?

Ben je 30+ 40+ of 50+ en heb je altijd al willen dansen?

Durf je het niet omdat je ten onrechte denkt dat je daarvoor te oud bent? Dan zal ik je mijn verhaal vertellen. Ik wilde namelijk niet alleen een professionele danseres worden: het was daarbij ook mijn wens om heel goed te worden in wat ik deed. Beide doelen heb ik behaald, alleen wist ik dat vooraf natuurlijk nog niet.

Hoe het allemaal begon

Laat beginnen met dansen, en toch volop kans hebben om goed te worden?

Laat beginnen met dansen, en toch volop kans
hebben om goed te worden? 

Ik had veel verdriet omdat ik niet van kleins af aan op dansles mocht. Ik begon pas na mijn puberteit met dansen. Dat is laat wanneer je professioneel en ook nog goed wilt worden. Pas aan het einde van mijn studie Moderne Dans verklapte een docent het geheim: wanneer je weer wordt zoals een kind, dan leer je ook net zo onbevangen als een kind. En zo heb je altijd volop kans om in dans toch goed te worden.

Dol op dansen

Dol op dansen 

Ik was wèl zo dol op dansen dat ik mijn wens om buikdanseres te worden serieus nam. Aangezien er geen officieel erkende dansopleidingen voor buikdansen zijn ben ik eerst moderne dans gaan studeren. Ik verhuisde daarvoor naar Nederland. Ik kom namelijk oorspronkelijk uit Coburg. Dat ligt in Beieren, Duitsland.

Ik kwam dichter bij mijn gevoel

Ik kwam dichter bij mijn gevoel

In de moderne dans leerde ik naast lichaamsbewustzijn ook improviseren. Ik leerde hele fijne oefeningen als warming-up. Ik ervoer de weldaad van deze oefeningen. Deze oefeningen alleen al maakten dat ik minder aan het nadenken was. Ik was meer in mijn lijf en dichterbij mijn gevoel. Zo kon ik nog makkelijker opgaan in dans. Ik wilde dit danswerk combineren met buikdansen. Dat zodat je door plezier te beleven aan je lijf vanzelf weer soepel wordt. 

Hoe word je weer net zo onbevangen als een kind? 

De eerste stap is het om je lichaam en geest met elkaar in balans te brengen. Je hoofd leren uit te schakelen en je zintuigen leren te activeren, om daarna weer te leren spelen. Mijn studie Moderne Dans was ook een theateropleiding. Daar leerde ik ook als volwassen vrouw om weer te spelen. Dansen is spelen.

Plezier

Plezier gun ik jou ook. Daarom leer je in mijn buikdansles weer te durven spelen, zoals je dat misschien zelf ook gedaan hebt toen je nog jong was. 

Je speelt met beweging op muziek. 

Je speelt met expressie. Wie wil je zijn in je buikdans? Jouw behoefte kan en mag bij verschillende muziekstukken veranderen. Je expressie is altijd jouw keuze.

Je mag veel ouder zijn wanneer je begint

Dansen voor je plezier:
Wanneer je begint met buikdanslessen en danst voor je plezier dan mag je best iets ouder zijn. Ook als je ouder bent kan je door de buikdansles weer soepel worden.


Je mag veel ouder zijn wanneer je begint

Zo kreeg ik een keer een dame van boven de 60 op les. Zij had nog nooit eerder op dansles gezeten. Op haar zeventigste kreeg zij een verrassingsfeest. Ik kwam met de lesgroep voor haar optreden en wij nodigden haar op het podium uit om met ons mee te komen dansen, en dat deed zij moeiteloos en met veel plezier. Sindsdien hoorde zij van verbaasde vrienden en familieleden dat zij soepeler is geworden. 

Hoe kan je nou soepeler worden wanneer je ouder wordt?

Je wordt dan toch stram en stijf? Wanneer je bij mij komt buikdansen wordt je lijf juist soepeler, en daarbij leer je ook om overbelasting te herkennen en te voorkomen.

Ben je 30+ 40+ of 50+ en zat je vroeger op jazzballet? 

Heb je altijd al gedanst en ben je opeens gestopt? Gestopt met dansen wegens kinderen en/of carrière? En durf je nu niet meer te beginnen? Dan is mijn buikdansles een mooi en slimme move voor jou. Je wordt op je gemak gesteld door de groepsdynamiek. Leuke bijkomstigheid: je lichaam heeft alles onthouden: Je gaat razendsnel vooruit. Je word snel weer soepel.  

Heb je een hekel aan de sportschool maar wil je wel blijven bewegen? 

Mensen die een hekel hebben aan de sportschool houden vaak wel van dansen. Buikdans is een gezonde vorm van bewegen. Je wordt er soepel door en je krijgt een goede houding. Je lichaamsbewustzijn wordt groter, evenals je veerkracht, je balans en je coördinatie. De spieren van je billen, buik, heupen, benen, voeten, rug en armen ontwikkelen zich. Daardoor ontwikkel je - zonder daar bij na te denken - automatisch ook je brein. Het aantal verbindingen in je hersens neemt toe..

Je stapt bij ons in een warm bad

In de meeste buikdanslessen is de onderlinge competitie hoog. Dat wilde ik veranderen. In mijn buikdanslessen is geen competitie. Je leert om naar kwaliteiten te zoeken. Dat doe je bij de ander. Daardoor ontdek je jouw eigen kwaliteiten. In mijn buikdanslessen vind je onderlinge solidariteit. Er is geen afgunst. De sfeer is goed. Je stapt bij ons in een warm bad.

Uit deze eigen behoefte heb ik uiteindelijk mijn danspedagogiek voor buikdansen ontwikkeld. Dit is speciaal toegesneden op vrouwen die op latere leeftijd nog willen leren dansen. 

Je zult elementen aantreffen uit de:

 • Afrikaanse dans
 • Moderne dans
 • Alexandertechniek
 • Body mind centering
 • Yoga
 • Chi gong

Al deze technieken heb ik bestudeerd. Ik gebruik wat nodig is om je geest te ontspannen terwijl je in beweging komt. Mijn warming-up is uniek. Het maakt je soepel en bereid je optimaal voor op het buikdansen. Je krijgt daardoor zachte ronde bewegingen. Je wordt sensueel en sierlijk. 


 • Wil je weer soepel worden?
 • Heb jij ook zo’n zin in plezier maken?
 • Wil je twee vliegen in één klap slaan door ontspanning met beweging te combineren ?
 • Zou je het ook zo fijn vinden om in een hele vrije omgeving zonder druk of prestatiedrang lekker te dansen en uit je hoofd te komen ?
 • Helemaal tevreden met jezelf te zijn ?


Herken je jezelf een beetje in mijn verhaal?

Wil jij ook op een moeiteloze manier weer soepel worden?


Dan ben ik diegene die jou onmiddellijk begrijpt.

Je stapt bij mij in een warm bad. 


De buikdansles van Purebellydance is DE oplossing

om weer soepel te worden.

Gematigde beweging

Gematigde beweging 

  De gematigde beweging is gezond. Dat geld voor elke leeftijd en elk lichaamsbouw. Al is buikdans topsport: zo mag je er op je eigen niveau van kunnen genieten. Kennis van wat je eigen lichaam wel en niet kan ga ik je geven. Sommige aspecten kun je verbeteren. Maar je hebt ook te maken met je bouw. Daarom danst elke vrouw in Egypte net weer iets anders. Dat aspect zie je in mijn buikdanslessen ook terug komen. Dat maakt buikdans zo mooi, afwisselend en uniek.
Wordt weer soepel

Wordt weer soepel

  Wordt weer soepel en schrijf je nu in. Er zijn jaartrainingen in Haarlem, Zaandam, Amsterdam en Utrecht. In Haarlem, Zaandam en Amsterdam zijn dat 30 lessen van telkens 2 uur. In Zaandam kun je ook voor de les van anderhalf uur kiezen. Je kunt per reeks van 10 lessen betalen en de jaarcursus mag je ook tussentijds opzeggen.


Cursus van maandelijkse zondag middagen in Utrecht 
  In Utrecht zijn het 9 lange zondag middagen op maandelijkse basis. Ook daar kun je per reeks van 3 dansmiddagen betalen en tussentijds de jaarcursus opzeggen.
  Deal voor jou als nieuwe deelnemer

  Deal voor jou als nieuwe deelnemer 

  Je mag je in Haarlem, Zaandam en Amsterdam ook los inschrijven voor maar 10 lessen; zonder verdere verplichtingen.

  Eenmalige losse deelname voor 10 lessen, wanneer je nieuw bent


  Geen verdere Verplichtingen

  Dit is voor jou een geschikte mogelijkheid om te bepalen of buikdansen iets voor jou is. Daarom mag je eenmalig alleen voor 10 lessen inschrijven.


  Je doet wel mee in de lopende jaartraining

  Je doet dan wel mee in de lopende jaartraining, maar je hoeft niet de moeite te nemen om de zin :“Ik zeg de jaartraining op voor de  2e reeks (of 3e reeks )” op de mail te zetten. En bij je inschrijving hoef je dan ook nog niet de 2 opzegtermijnen in je agenda te zetten.

  Kom naar buikdansles in: 

  Zaandam, Amsterdam, Haarlem of Utrecht 

  Buikdansen in

  Zaandam

  Buikdansen in

  Amsterdam

  Buikdansen in

   Haarlem 

  Buikdansen in

   Utrecht

  De buikdansles van Purebellydance is DE oplossing om weer soepel te worden.

  Geniet nu van een speciale actie

  Je krijgt:

  • Plezier aan je lijf
  • Een goede houding
  • Je wordt soepel

  En ook 

  • Je rug wordt beter
  • Je komt uit het hoofd in je lijf
  • Als tegenwicht aan een stressvolle baan
  • Je wordt vrouwelijker
  • Sensualiteit
  • Body & Mind in evenwicht
  • Je laadt je batterijen weer op

  Ervaringen van deelnemers

  Wat ik ontzettend inspirerend vind is kijken naar hoe de andere vrouwen tijdens de buikdansles dansen: sommige van de vergevorderden hebben al een prachtige eigen stijl ontwikkeld, en toch blijven ze komen, en steeds nieuwe diepte toevoegen aan hun dans.


  De ene danst intens en vurig, de andere vol met humor, nog anderen super soepel en sierlijk: dat buikdans op zoveel verschillende manieren mooi kan zijn vind ik heel boeiend...maar ook nieuwe beginnende medecursisten vind ik erg inspirerend, met hun enthousiasme en steeds nieuwe manieren om vrouwelijkheid te uiten.

  Valentina Spinelli uit Haarlem

  Iris uit Amsterdam werkt als advocaat.
  Iris kan tijdens de buikdanslessen werken aan lichaamsbewustzijn,
  soepelheid, vrouwelijkheid en sensualiteit. 

  Het zijn heerlijke en ontspannende, maar ook inspannende lessen. In ieder geval krijg ik er veel energie van. Mijn rug gaat ook veel beter nu. In het dagelijks leven let ik automatisch beter op mijn houding. Ik weet zeker dat het al een stuk is verbeterd.


  Het zou echt voor iedereen goed zijn om te dansen en dan gelijk bezig te zijn met lichaamsbewustzijn. Het gebeurt op een speelse manier.

  Ik kijk nu alweer uit naar de nieuwe lesreeks...

  Monique Al uit Haarlem

  Dinie uit Haarlem

  Dinie uit Haarlem is 56 jaar en zij is beleidsadviseur bij de stadsregio Amsterdam. Dat je ook plezier van je lichaam kunt hebben is het onmiddellijke resultaat van Sabouschka’s buikdanslessen. 

  Dinie vind dat Sabouschka precies kan zien of het allemaal klopt, of dat het juist niet klopt. 

  Ik ben 67 jaar en al jarenlang aan het buikdansen bij Sabouschka. De manier van lesgeven vanuit een' authentic movement', helemaal in je eigen lijf zakken en vandaaruit bewegen, geen opgelegde pasjes, geen show , dat spreekt me erg aan.


  Bewustwording van je lichaam en je geest, de beweging laten ontvouwen, voelen wat bij je past, dat is voor mij essentieel , ook in mijn dagelijks leven, zeker nu ik ouder word en mijn en mijn fysieke energie afneemt.


  Leny Post uit Haarlem

  Esther van der Meij uit Leiden

  Esther is 37 jaar. Zij is bedrijfsjurist. Zij vind het boeiend om te zien hoe in een groep met een gemengd niveau, de nieuwe beginners toch snel en zonder schroom durven te dansen. Esther danst eens per maand bij Sabouschka in Utrecht. 

  Hoe zou jij het vinden om:

  De authentieke vrouwelijke kracht te ontdekken
   • Soepel te worden
   • De authentieke vrouwelijke kracht te ontdekken
   • Te dansen alsof niemand kijkt
   • Te leren buikdansen zonder dat je het door hebt
   • Les te krijgen van een professional
   En ook
   • Een golvende rug en middenrif te krijgen
   • Soepele swingende heupen te krijgen
   • De tijd en je dagelijkse beslommeringen even te vergeten
   • Te ontspannen en je weer op te laden
   • Dichter bij jezelf te komen
   En ook nog:
   • Het diepe onderlinge contact met andere vrouwen te ervaren
   • Samen te genieten van de fijne en ontspannen sfeer
   • Persoonlijke aandacht te krijgen
   En zelfs
   • Begeleiding bij fysieke klachten te krijgen
   • Buikdansles bij Sabouschka van Purebellydance.nl biedt beweging, muziek en gevoelsexpressie. Daar vind je diepe ontspanning en de door jou gewenste individuele aandacht in een groep gelijkgestemden.

  Kom naar buikdansles bij Sabouschka van Purebellydance.nl

  Buikdansen in

  Zaandam

  Buikdansen in

  Amsterdam

  Buikdansen in

  Haarlem

  Buikdansen in

  Utrecht

  Buikdansles bij Sabouschka van Purebellydance 

  Buikdansles bij Sabouschka van Purebellydance.nl is voor 30+, 40+ en 50+ vrouwen die houden van dansen. Je komt in een groep met volwassen vrouwen. Daar vind je de door jou gewenste individuele aandacht in een groep met gelijkgestemden.

  Souplesse

  Veel vrouwen ondervinden stijfheid naarmate de jaren verstrijken. Wordt weer soepel. Kom buikdansen!

  Stress

  Veel hoogopgeleide vrouwen tussen de 30 en 60 jaar ondervinden veel stress van hun werk.

  Heb jij weinig tijd? Hebt jij een stressvolle baan? Moet jij presteren? Moet jij voortdurend schakelen tussen werk en privé? Dan is het goed om dit te compenseren.

  Ontspanning

  Je snakt naar ontspanning. Je wilt een mooi en soepel lijf. Je zoekt een vorm van sport die je leuk vindt. De sportschool met zijn vrijblijvendheid past niet bij jou. Jij wilt persoonlijke begeleiding en kwaliteit. De sfeer ondersteunt jouw individuele leerproces, jouw wens.

  Samen met mij en de groep werk je aan jouw wens. Dat effect is al direct merkbaar.

  Warming up

  In het eerste gedeelte van mijn buikdanslessen bied ik je een unieke warming-up die je nergens anders zult leren. In heel Nederland zijn mijn buikdanslessen de enige waarbij je dankzij deze zeer bijzondere oefeningen soepel word en bijna vanzelf leert buikdansen. Je komt door deze speciale warming up direct uit je hoofd in het hier en nu (mindfulness). Je volgt als vanzelf je beweging van begin tot einde. Hierdoor komt er gevoelsexpressie in je buikdans.

  Methodiek

  Je doet oefeningen. Daardoor ga je aarden. Dat brengt jou naar eenheid van lichaam en geest. Je verkrijgt meer lichaamsbewustzijn. Het denken komt tot rust. Dat zijn voorwaardes om snel weer soepel te worden.

  Gevoelsexpressie

  Een dans zonder gevoelsexpressie is als een bad zonder warm water.

  Een danseres die alle bewegingen technisch perfect uitvoert kan je nog steeds totaal niet raken als er geen gevoel in de bewegingen zitten.

  In Egypte zijn de mensen meer in de persoonlijke expressie van een buikdanseres geïnteresseerd dan in haar danstechniek.

  Vandaar dat ik in mijn lessen heel veel aandacht geef aan gevoelsexpressie.

  Sfeer

  In mijn buikdanslessen vind je een goede, leuke en veilige sfeer. Tijdens de buikdanslessen ervaar je als vrouw vaak onverwachte kwaliteiten. Die belevingen hebben een positieve invloed op je stemming. Het delen van vreugde en plezier geeft een boost en maakt je weer soepel. 

  Zin gekregen? Bel mij nu direct voor een vrijblijvend advies op 06-12510806.

  Mail je mij liever?