arrow_drop_up arrow_drop_down
Sa’adia
Door

Sa’adia

op 29 January 2021

Ooit dansten we een lesreeks klassiek alleen met onze armen. Alleen je armen om alle gevoel in de muziek uit te drukken. Voor mij was dat een doorbraak. Ik stelde me voor dat de lucht mijn armen droeg. Ik kon mijn armen op de lucht laten rusten, ze door de lucht omhoog laten zweven. Ik merkte toen voor het eerst dat ik door minieme bewegingen van mijn vingers bewustzijn kan houden tot in mijn vingertoppen.

Jamila
Door

Jamila

op 30 January 2021

Wat beschrijf je dat mooi Sa'adia. Ik zie het als je dans, ik voel het ook. Zo elegant en het is alsof je een verhaal verteld met je armen. Ik zie ook wat muziek met jou doet.

Sa’adia
Door

Sa’adia

op 30 January 2021

Dank je, Jamila! Onderschat ook jouw eigen armen niet. Ondanks de pijn in je nek en schouders zijn jouw armen levend en vol vuur. Ze omlijsten je bewegingen. Je spreekt met je armen op een heel natuurlijke manier.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 30 January 2021

Dat weet ik nog Sa'adia. Leuk dat je mij eraan herinnert. We dansten toen klassieke buikdans. Op een een lied van Farid Al Atrash. "Habib El Omr" heette dat. Wat vertaald betekent "schatje van mijn leven". Het was een lange versie van zeker een kwartier. Een lied om te dromen. Dat was inderdaad een mega doorbraak voor je. Bewustzijn verkrijgen tot in je vingertoppen door die minieme bewegingen in je vingers. Daar speelde ik in mijn eigen ontwikkeling als danseres ook jaren mee.

Sa’adia
Door

Sa’adia

op 30 January 2021

Het was een waanzinnig intense ervaring.

Jamila
Door

Jamila

op 30 January 2021

Zelf gebruik ik zo weinig mogelijk mij armen omdat het te vermoeiend is voor me door mijn zwakke schouders. Graag omlijst ik mijn heupbewegingen met mijn armen. Dat voelt voor mij het natuurlijkst.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 30 January 2021

Nu begrijp ik waarom je niet zo graag klassieke buikdans danst! Omdat je schouders nog niet zijn hersteld. En omdat dan de armen omhoog gaan en het liefst nog met de ellebogen naar boven à la Samia Gamal. Je kunt klassiek ook wel dansen à la Tahia Carioca. Dan gebruik je maar minieme armbewegingen. En zoals je zegt omschrijf je daarmee dan de bewegingen van je heupen. Net als bij de baladi.

Reactie plaatsen