Lichaamsgericht buikdansen in Amsterdam
16 augustus 2018 

Lichaamsgericht buikdansen in Amsterdam

Lichaamsgericht buikdansen in Amsterdam kun je weer doen vanaf 19 september. Wat houd dat in? Je maakt contact met je lichaam. Je doorvoeld de beweging. Je bent niet gevangen in bepaalde passencombinaties.


Lichaamsgericht buikdansen in Amsterdam doen we ook in de zomer. Vorige week deden we eerst lekkere oefeningen op de grond. Je zou dit slow yoga kunnen noemen. Je maakt je lichaam zacht. Zo zacht als van een baby. Je ligt op een mat op de grond en rolt jezelf in. Zo ben je eerst helemaal in jezelf.

Langzaam

Je rolt dan van de ene kant naar de andere. Dat doe je langzaam. Je let erop dat buigen en strekken elkaar afwisselen. Ik zie zo veel mensen die alleen maar strekken. Dat is heel eenzijdig. Daarom hebben ook zo veel mensen rugklachten. Hoe moet je dan die zachte en ronde bewegingen maken die buikdans zo mooi maken?

Sensuele bewegingen

Zonder een tegenwicht te bieden aan je dagelijkse beweging gaat dat niet. Wanneer je dagelijkse beweging in balans brengt door buigen en strekken met elkaar te combineren lukt het. Je zal minder snel rugpijn hebben. De doorvoelde sensuele bewegingen van buikdans worden makkelijk. Ze voelen goed. Je beleeft plezier.

Lichaamsgericht buikdansen in Amsterdam

Door eerst lekker grondoefeningen te doen ontspan je. Je brengt buigen en strekken met elkaar in balans. Wanner je dan op beide voeten staat en danst gebeurt er een klein wonder.

Met je hele lichaam

Normaliter buikdansen wij voornamelijk met de heupen. Maar eigenlijk is buikdans een dans die je met je hele lichaam danst. Alle spieren worden aangesproken ook diepliggende.

Klaar om te buikdansen

Nadat je van de grond af komt doe je oefeningen zoals de C-curve, het golven van de voeten en het afrollen van de wervelkolom. Die kun je vinden in mijn E-book. Dan trek je een lange rok aan en bindt je sjaal om de heupen. Nu ben je klaar om te buikdansen.

Bewegingsopdracht

• Dans het lied vanuit de voeten Je mag het golven van de voeten gebruiken als vertrekpunt.
• Daarna dans je vanuit de benen. Je buigt en strekt je knieën maar vooral het mogen buigen is van belang. Laat de enkels en heupgewrichten meedoen.
• Dans vanuit je wervelkolom. Laat ze naar beneden gaan in een C-curve en weer omhoog veren. Daar krijg je bewegingen van zoals van  top ster uit de buikdans Dina.

Enorme vooruitgang

Ik zag weer een enorme vooruitgang in al mijn leerlingen op die avond. Eentje had last van haar knieën. Op mijn aanraden ging ze op een stoel zitten en danste vanuit haar stoel. Wow wat een adembenemende buikdans zich gaat ontvouwen wanneer je lichaamsgewicht inzet.

Lichaamsgewicht inzetten

Wij zijn zo bezeten van een slankheidswaan dat we ons gewicht zo min mogelijk willen voelen. Dat is jammer want dan mis je de eb en vloed van de flow waar je inzit. En je mist de flow of movement in je buikdans. En dar word je juist zo blij van.

Heb je ervaring met lichaamsgericht buikdansen? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.   

Wil je die flow en dat enorme plezier ook ervaren? Kom dan meedoen vanaf september en ontvang de speciale bonus wanneer je inschrijft voor 1 september.

Deel deze blog ook graag met je netwerk op Facebook.

Groetjes,
Sabouschka

 

Over de schrijver
Wanneer je bij Sabouschka les komt nemen dan kom je eindelijk tot rust. Sabouschka combineert een energieke, creatieve geest met een mooie houding en een soepel lichaam. Zij studeerde af als uitvoerend danser en choreograaf. Haar afstudeerproject was een voorstelling die mensen wakker schudde en oproept tot respect van het anders zijn van elk individu. Sabouschka is doordrongen van de authenticiteit van Egyptische buikdans als kunst en zelfexpressie voor de unieke vrouw. Als danser en lichaamsgerichte therapeut weet zij als geen ander mensen in beweging te brengen, van binnen en van buiten. Met die ervaring kan zij met recht stellen dat ze jou als hoogopgeleide vrouw helpt om in alle dynamiek jouw innerlijke rust te vinden: innerlijke rust van waaruit jij weer in beweging en tot expressie komt.
Henriette
Door

Henriette

op 17 Aug 2018

Het is inderdaad en erg fijn gevoel om vanuit je lijf te dansen ipv je hoodf! Dat zou eigenlijk vanzelf moeten gaan zou je denken... maar, voor mij in elk geval, is bezinning erop en er ruimte voor geven telkens nodig en een cadeautje. Vandaar lukt het voor mij het beste om ook vanuit het hart te dansen... soms in elk geval ;-) En daar geniet ik nou ontzettend van :-)

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 01 Sep 2018

Bezinning en aandacht voor het lichaam en de ruimte om de impulsen van het lichaam te volgen zijn essentieel. Wij leven in een hoofd lastige maatschappij. Daardoor dreigen wij het contact met ons lichaam en hart kwijt te raken. Gelukkig kunnen wij dat vrij eenvoudig weer herstellen door bewust aandacht en ruimte te geven aan het lijf. Van daaruit buikdansen voelt fijn en ziet er zo mooi uit. Wat fijn om te horen dat je daardoor ook de weg vrijmaakt om vanuit het hart te dansen.

Reactie plaatsen