Gratis e-book, Lekker in je lijf dankzij buikdans
E-book buikdansDirect downloaden

Page content

Mona Said de koningin van de buikdans

Mona Said de koningin van de buikdans

Mona Said de koningin van de buikdans en de andere grote ster buikdanseressen fascineren niet alleen door hun bewegingen maar vooral ook door hun energie. Wij in het westen denken dat het vooral de bewegingen zijn. Wat we over het hoofd zien is dan de manier van het hoe van het bewegen.

Ik had de grote eer om eens les te krijgen van Mona Said de koningin van de buikdans. Dat was echt thuiskomen. Al die jaren dat ik haar bewonderde door de films die ik van haar had. Haar bewegingen gingen mij zeker ook daardoor makkelijk af.

Mona Said de koningin van de buikdans

Deze film bekijk ik al sinds vele jaren. Zij houd haar hoofd zoals een koningin. Haar rug is zo soepel dat haar ruggengraat lijkt te zweven. Dat is superieure danstechniek. Die kun je verkrijgen door mijn oefeningen waarbij je lichaam bevrijdt van alle spanningen. Overtuig jezelf en bekijk Mona Said de koningin van de buikdans. Hele mooie klassieke buikdans

Taqasim baladi

Mona Said danst ook Egyptische baladi. Hier is zij een en al gevoel. Zij beweegt langzaam. Ze neemt de tijd om elke beweging af te maken. Daardoor danst zij rustig

Jezelf kunnen overgeven aan emotie en muziek

In haar buikdans op Lessa Fakir van Oum Kalthoum zie je hoe ze mee beweegt met de intensiteit van de muziek. Wanneer de muziek intens word vol met onvervuld verlangen dan zie je pas echt goed wat zij in haar mars heeft. Jezelf kunnen overgeven aan emotie en muziek is iets wat je kunt oefenen.

Buikdansles in Haarlem

In mijn buikdansles in Haarlem gebeurt het regelmatig dat de hele groep zo vrij, intens en volledig danst. Fully embodied en al-eens. Echt iedereen die er was. Het was mij een plezier om erna te kijken. Applausje voor jezelf.

Lessa Fakir

Howa Sahih

 Arabische nachtclub in Londen

Mona Said danste ook in een beroemde Arabische nachtclub in Londen. Zij maakte carrière zowel in Egypte alsook in Engeland.

1970’s drumsolo in Londen

In films

Zoals de meeste buikdanseressen in Egypte speelde en danste Mona Said ook in films. Hier zie je 2 saidi dansen van haar waarvan de eerste uit filmfragmenten.

Saidi

Trommelsolo

Een trommelsolo die mij ook bijna mijn hele leven begeleid. Vroeger vond ik haar kostuum wat te bloot. Maar ik besef ook dat dit de mode was in de zeventiger jaren. En het neemt niet weg dat ze super mooi danst Dat komt vooral omdat ze zo vrij beweegt. En dat het gecombineerd is met de verfijnde complexe danstechniek.

Trommelsolo

https://www.youtube.com/watch?v=AX7-9iu12hg

 

Ik heb nog een filmpje gevonden met tekst in het Engels over haar.

Wie nog geen genoeg kan krijgen

https://www.youtube.com/watch?v=R1dqyznoX2A&list=PLE61C547FD4932683

Welke dans vind je het mooist?

Welke dans van Mona Said de koningin van de buikdans vind jij het mooist? Kan je ook laten weten waarom? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Buikdansles in Haarlem met andere volwassen vrouwen

Wil je ook meedoen met de buikdanslessen in Haarlem? Vind je jezelf daarvoor te oud maar wilde je stiekem altijd al dansen? Of heb je altijd al gedanst to4en je jonger was? De buikdansles in Haarlem is met andere volwassen vrouwen in de leeftijdscategorie 40+ en 50+ en daarboven. Klik hier voor praktische informatie en om je aan te melden.

Vond je dit waardevol? Deel dan deze blog graag met je netwerk op Facebook. Whatsapp enz.

Groetjes,
Sabouschka

Comment Section

6 reacties op “Mona Said de koningin van de buikdans


Door Ine.van Ameijde op 14 maart 2019

Inderdaad. Je kunt er geen genoeg van krijgen. Haar dans is echt bijzonder. Ze is een met de muziek en haar dans en expressie zijn intens. Dit zie ik vooral terug in Lessa faker. Net zo intens als een flamengo danseres. Haar dans bij de drumsolo’s zijn ook erg goed. Haar bewegingen zijn uniek en sluiten perfect aan bij de muziek. Soms lijkt zij de dirigent. Je mag van geluk spreken dat je les van haar hebt gehad Sabouschka. Heel bijzonder. door naar haar filmpjes te kijken, ben ik de buikdans nog beter gaan begrijpen.


Door Sabouschka op 17 maart 2019

Dat heb je goed gezien dat zij soms de dirigent lijkt. Traditioneel volgt niet alleen de buikdanseres de muziek. Het is ook omgekeerd dat de muzikanten haar volgen. Dat is dan een leuk afwisselend spel.

Haar buikdans op Lessa Fakir is inderdaad het meest intens. Dat klopt net als bij een Flamengo danseres. Het spreekt mij ook bijzonder aan. Dat komt door de levenservaring die zichtbaar word in haar expressie.


Door Claire op 16 maart 2019

Heel leuk als inspiratie voor de lessen.


Door Sabouschka op 17 maart 2019

Fijn dat je dat inspiratie geeft voor de buikdanslessen.


Door Naz Marsman op 26 maart 2019

Wat een prachtige danseres en wat is ze Goed. Ik kreeg kippevel van haar Taqasim Baladi dans in haar zwart goude kostuum. Dank je wel Sabouschka voor het delen. Liefs, Naz


Door Sabouschka op 29 maart 2019

Ja haar Taqasim Baladi is heel mooi.

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.