Gratis e-book, Lekker in je lijf dankzij buikdans
E-book buikdansDirect downloaden

Page content

Tamra henna romantiek

Tamra henna romantiek

Tamra Henna romantiek speelt in een tijd dat er nog zigeuners rondzwierven in Egypte. Zij woonden in speciaal voor hun bestemden stadsdelen. Tamra Henna romantiek is een verhaal van de zwart wit film era van de jaren 50. In het Hollywood aan de Nijl acteerden muzikanten, zangers en buikdanseressen.

Tamra henna was een muzikaal drama van de regisseur Hussein Fawzy. De buikdanseressen die in deze films ook dansten zijn door de films beroemd geworden.
Zo ook de beroemde buikdanseres Naima Akef. Naima Akef speelde de hoofdrol in de film Tamra Henna.

Sprookje

Tamra Henna romantiek gaat over het sprookje dat een rijke man verliefd werd op een zigeunermeisje. Hij probeerde haar te veranderen in een bekende persoonlijkheid. Tamra Henna was een zigeunermeisje dat als buikdanseres optredens gaf. Zij danste op het gelijknamige lied. Daarmee is Naima Akef beroemd geworden.

Het zigeunermeisje

Tamra Henna romantiek gaat over de sterkste man van de clan en het zigeunermeisje Tamra Henna. En de liefdesgeschiedenis tussen beiden. Zij flirtte tijdens het buikdansen altijd met verschillende mannen. Hij waakte jaloers over haar.

Verliefd

Op een dag werd een rijke man verliefd op haar. Ze ging met de rijke man mee naar huis. Hij woonde in de stad. Ze kleede zich anders en leerde zich anders te gedragen. Er speelden ook intriges. Er werd een feest gegeven. Tamra Henna danst daar in een witte jurk. Dat is het moment dat de sterke man, met wie zij opgroeide en aan wie zij was beloofd, ging vinden. Zij liep voor hem weg. Hij achtervolgde haar en stak haar neer met zijn mes.

Tamra Henna romantiek

De film Tamra Henna laat in het midden of ze overleed of weer herstelde. In elk geval droeg hij haar in zijn armen en bloedend weer naar buiten. En zij bekende haar liefde voor hem.

Wat vind jij mooi?

Wanneer je de film hieronder bekijkt dan zie je Naima Akef dansen. Wat vind jij mooi aan haar buikdans? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Workshops in Utrecht

In mijn workshops in Utrecht dansen we momenteel op het lied Tamra Henna. Op 2 april begint ook weer een nieuwe serie van 3 workshops in Utrecht. Voor meer informatie klik hier.

Groetjes,
Sabouschka

Comment Section

8 reacties op “Tamra henna romantiek


Door Sa'adia op 4 maart 2016

Heel mooi vind ik de rustige elegantie waarmee ze danst. Geen beweging te veel, een en al flow. Ze is niet bezig met behagen, maar geniet. Prachtige vloeiende armen en heupen. Maar vooral haar rust. Ze neemt de tijd, laat zich niet haasten, maar mist geen accent.


Door Sabouschka op 4 maart 2016

Heel mooi beschreven wat de essentie is in Egyptische buikdans. Heel anders dan de Westerse variant. Wij kunnen veel leren van die rust. En dat doen we ook, elke week opnieuw.

Jij hebt ondertussen ook die prachtige vloeiende armen en je bent een en al flow. Je danst vanuit rust. Je laat je buikdans geleidelijk aan ontstaan. Prachtig. Dat is mijn leerlingen uit Amsterdam, aan wie ik de film van ons optreden heb laten zien, ook opgevallen. Ze vonden jou heel mooi.


Door Mercedes Fulgueira op 4 maart 2016

Wat een mooi verhaal. Het doet me denken aan Carmen, de opera van Bizet. Is het daarop gebaseerd?


Door Sabouschka op 6 maart 2016

Goede vraag. Ik zou dat moeten uitzoeken of het op Bizet’s opera Carmen is gebaseeerd.


Door jacqueline op 6 maart 2016

Prachtige dans! Inderdaad de rust, waar ik zo van houd, en de schijnbaar moeiteloze beheersing van haar heupen met de duidelijke accenten. Heel fijn om naar te kijken! Het thema van de film spreekt mij minder aan- ik zie de romantiek niet zo in liefde “bekennen” als je vermoord wordt haha. Ik hoop mijn liefde en kwetsbaarheid beter te kunnen uiten en tonen …onder andere in de dans!!!


Door Sabouschka op 9 maart 2016

Lijkt mij veel gezonder om liefde en emotie om te zetten in buikdans ….


Door Else op 6 maart 2016

Sluit me helemaal aan bij voornoemde commentaren. Wat een subtiele en elegante manier van dansen, prachtig!


Door Sabouschka op 9 maart 2016

Ja prachtig he? Die verfijning wil ik ook voor jou bereiken. Daarom doen we elke week op elkaar afgestemde oefeningen. Warming – up zie ik niet zo zeer alleen om warm te worden. Vooral de verfijning in je houding en beweging dat vind ik zo belangrijk. Dan kan je lichaam net zo bespelen als een muziek instrument. Dat maakt je vrij om te buikdansen vanuit ontspanning. Zo vind je elegantie.

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.