Gratis e-book, Lekker in je lijf dankzij buikdans
E-book buikdansDirect downloaden

Page content

Wat ga je leren in de buikdansles in Haarlem

Wat ga je leren in de buikdansles in Haarlem

Wat ga je leren in de buikdansles in Haarlem? De vorige keer had ik het erover waarom het zo belangrijk is om niet alleen maar buikdans technieken te leren. Wat je gaat leren in de buikdansles in Haarlem gaat verder dan danstechniek alleen.

Door op deze manier te buikdansen kun je ontwikkelen als mens. Je zult andere gevoelslagen ontdekken. Je word je bewust van jouw non-verbale communicatie. Deze leer je ontwikkelen door jezelf uit te drukken in buikdans. Dat werkt door op andere gebieden van je leven. Je verkrijgt meer congruentie als mens en een grotere uitstraling.

Tegelijkertijd leer je buikdansen

Tegelijkertijd leer je buikdansen. 2 vliegen met een klap.

Wat ga je leren in de buikdansles in Haarlem?

1. buikdans technieken
2. bewegingskwaliteiten
3. kennis van buikdansmuziek (muziekinterpretatie)
4. ruimtegebruik
5. timing
6. expressie en uitstraling

Maar nu laat ik je eerst weten hoe je mijn 8 tips van mijn vorige blog in de praktijk om kunt zetten.

Speel met de aangereikte buikdans technieken

Je kunt buikdans technieken op een schoolse manier drillen. Dat raad ik je af. Het gaat dan namelijk wel ten koste van de andere aspecten van buikdans. Ga weer spelen net als een kind. Speel met beweging.

Mindset

Maar hoe speel je met beweging? Ik hoor je denken. Bereid lichaam en geest voor door de mindfulness training van mijn oefeningen vooraf. Zit je nog niet bij mij op les? Doe dan de oefeningen uit mijn E-book Dat kun je downloaden wanneer je hier klikt. Deze voorbereiding verandert ook je mindset. Deze positieve verandering van mindset geeft jou een ingang om weer te spelen.

Herhaal de net geleerde buikdans techniek

Herhaal de net geleerde buikdans techniek net zo lang totdat jij de beweging voelt
Maak je niet druk om variatie. Waarom wil je variatie? Voor wie wil je variatie? Buikdans voor jezelf. Buikdans alsof niemand je ziet. Herhaal dan de buikdans techniek net zo lang zoals jij dat wilt.

Voelt het lekker? Blijf dan in die beweging

Geniet van deze ene beweging. Duik erin. Hoe kun je met deze beweging de muziek zichtbaar maken in de ruimte? Ga op zoek naar die laag in de muziek die aansluit bij jouw beweging.

Hoe doe je dat?

Zeg je wiegt in je heupen. Je hoort veel ‘Tak tak tak tak tak’ trommelslagen in de muziek. Deze zijn meestal aan de oppervlakte. Ga dan duiken in de muziek. Hoe bedoel je? Misschien is er ergens een melodie? Of anders een diepe ‘dum’? Volg dan deze elementen in de muziek.

Duik in het gevoel wat de beweging jou geeft

Duik in het gevoel wat de beweging jou geeft. Wissel pas van beweging als jij er genoeg van hebt. Volg de gewichtsverplaatsing met je aandacht. Buig en strek bewust je knieën, waarbij het buigen belangrijker is. Vertraag en versnel de beweging zoals jij er zin in hebt. Maak de beweging eens groot, eens klein. Hoe voelt het om de beweging vanuit de muziek te maken?

Geef jezelf de tijd

Geef jezelf de tijd. Herinner jezelf je buikdanst voor jouw plezier. Het is jouw vrije tijd. Ga bewust onthaasten door juist wel de tijd te nemen.

Welke van de 6 elementen helpt jou het meest om je buikdans te blijven ontwikkelen? De 6 elementen zijn: techniek, bewegingskwaliteiten, muziekinterpretatie, ruimtegebruik, timing  en expressie/uitstraling. Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Buikdansevent showtime voor de helft van de prijs

Kom naar onze buikdans voorstelling met Egyptische disco op 4 november en koop je ticket(s) tot 4 oktober voor de helft van de prijs.

Wat ga je leren in de buikdansles in Haarlem? Dat zie je in deze film:

Deel deze blog graag met je netwerk op Facebook, Twitter en door deze blog door te sturen.

Groetjes,
Sabouschka

Comment Section

12 reacties op “Wat ga je leren in de buikdansles in Haarlem


Door Else op 28 september 2017

Voor mij is het expressie en uitstraling. Daar houd ik het meest van en daarin heb ik nog veel uit te zoeken en te experimenteren in mezelf!


Door Sabouschka op 28 september 2017

Wat leuk dat je voor de uitstraling en expressie gaat. Daar kun je in blijven ontwikkelen. Dat geeft veel plezier.


Door jacqueline op 28 september 2017

Voor mij zijn het ze eigenlijk allemaal. Het is wel leuk om een focus te nemen in de les. Bijvoorbeeld vandaag wil ik mij bewust zijn van mijn armen en vooral daar mee dansen. Of vandaag voel ik vooral de ruimte om mij heen en hoe ik mij er doorheen beweeg. Ik merk dat er dan iets anders gebeurt met mijn ervaren/voelen en ook met mijn dans. Vooral ruimte vind ik heerlijk om te ervaren- en te durven nemen. Door je oefeningen, Sabouschka, reik jij ook deze verschillende onderdelen aan. Top!


Door Sabouschka op 28 september 2017

Dank je wel voor je complimenten lieve Jacqueline!

Dat vind ik zo belangrijk dat wij als mensen de ruimte durven te nemen. Dat heb ik zelf in dans geleerd.

Geïmproviseerde dans in een groep is alleen dan interessant wanneer iedereen de ruimte durft te nemen. Fijn dat je daar van geniet.

Heerlijk ook dat je elke buikdansles een andere focus voor jezelf neemt.


Door Nura op 29 september 2017

Het element waar ik mij het meest aan vasthoud is timing, de accenten die ik weet te maken enthousiasmeren mij om door te gaan en nóg zo’n moment te zoeken. Daarbij is muziek interpretatie dus ook belangrijk en ondertussen ontstaat zo mijn connectie met een nummer.
Ruimte durven innemen is een grote wens, dus daar experimenteer ik wel wat mee.

Verder kan ik mij goed vinden in wat Jacqueline schrijft. Mijn keus om met welk element aan de gang te gaan (lees: uit te proberen) verschilt per les, eigenlijk zelfs per dans sessie om eerlijk te zijn! Het is maar net wat me te binnen schiet en waar ik behoefte aan heb.

Het komt er uiteindelijk op neer dat ik ‘probeer’ niet na te denken en gewoon lekker meebeweeg. Dat geeft mij op dit moment het grootste plezier, zeker omdat ik deze muzieksoort nog niet ken.


Door Sabouschka op 30 september 2017

Dat is dus jouw geheim waarom je het buikdansen zo snel oppikt, Nura. Het spelen met de timing! Super leuk om te lezen.

Ik vind het goed dat je per dans sessie voelt waar je behoeft aan hebt. Dat je daar dan je focus op legt.

Lekker meebewegen op de golven van de muziek! Fijn dat je dat veel plezier geeft en ervoor zorgt dat je niet nadenkt.

Vreemde klanken geven altijd zo een gevoel alsof je op reis bent. Dat kan ik beamen. Zo ga je elke donderdag op reis naar verre innerlijke oorden.


Door Rie"tte op 29 september 2017

Jouw Mindfulness oefeningen brengen mij in de goede stemming om te spelen met bewegen.
Meestal begin ik eerst om mezelf evenwicht en in balans te brengen, ook door goed te ademen lukt me dat beter daar op te concentreren.

Verder ben ik ook bezig om op mijn uitstraling te letten, vaak merk ik wel als ik in het denken schiet, dan word mijn uitstraling strakker en geen lach…
Ik vind het ook altijd erg fijn om te spiegelen, daar krijg ik inspiratie van !

Liefs Rie”tte X


Door Sabouschka op 30 september 2017

Wat goed dat mijn mindfulness oefeningen jou in de juiste stemming brengen om te durven improviseren.

Dat merk ik de laatste tijd goed dat je veel meer evenwicht hebt. Fijn dat je jouw ingang naar meer balans gevonden hebt.

Ik ben blij dat je jouw aandacht nu op jouw uitstraling richt. Dat haalt jou vanzelf wel uit het denken en tovert een lach op je gezicht.


Door Claire op 29 september 2017

Door jou lessen heb ik geleerd muziek te interpreteren en te voelen in de dans. Het is ook leuk om samen te dansen in een positieve sfeer. Bedankt Sabouschka en klasgenoten!


Door Sabouschka op 30 september 2017

Je danst ook zo mooi Claire. Je praat echt met je buik. Alsof je antwoord geeft op de muziek. Woensdag heb je zo ook contact gemaakt met je mede danseres. Wat een mooie gezamenlijke buikdans!


Door jacqueline op 3 oktober 2017

Doordat beginnende danseressen oefenen en dansen met de gevorderden zie ik ook dat hun ontwikkeling razend snel gaat. Misschien de techniek nog niet maar wel beginnende vrijheid en daarmee een unieke eigenheid in het dansen. Fantastisch om te zien en heel leuk om mee te dansen!


Door Sabouschka- op 7 oktober 2017

Dat klopt doordat beginners en gevorderden samen dansen leren beginners razendsnel bij ons buikdansen in Haarlem.

Vrijheid in bewegingsexpressie biedt de kans om buikdans technieken op een dieper niveau te integreren.

Daarom leer je in mijn buikdansles eerst de vrijheid van het bewegen. Het durven dansen op buikdans muziek. Het durven mengen van de buikdans technieken met je eigen bewegingen.

Daarom zie je zo veel mooie buikdans bij ons en zo veel eigenheid. Wanneer het andersom gaat (technieken leren zonder de flow of movement) zie je mensen vaak delen van het lichaam bevriezen.

Dat is de reden dat je bij mij holistisch leert buikdansen. Vanuit die vrijheid van bewegingsexpressie leer je alle aspecten van het buikdansen.

Plaats een reactie


*