Gratis e-book, Lekker in je lijf dankzij buikdans
E-book buikdansDirect downloaden

Page content

Zelfverwezenlijking door de buikdansles

Zelfverwezenlijking door de buikdansles

Zelfverwezenlijking door de buikdansles. Hoe is dat mogelijk? Moet je in een dansles niet altijd stappen nadoen? Hoe kan dat nou bijdragen aan zelfverwezenlijking? Er is nog een andere manier om te leren buikdansen. Een manier die belevingsgericht is.

Wanneer je belevingsgericht leert buikdansen ontwikkel je tegelijkertijd ook je persoonlijkheid. Je kiest zelf welke bewegingen je maakt. En ook hoe je ze maakt. De muziek geeft je houvast. Al is soms voorgegeven of je het ritme of de melodie gaat volgen er is altijd wel artistieke vrijheid. Deze vrijheid aangaan vergt lef. Tegelijkertijd zal je merken dat het je ook in het dagelijks leven beter af gaat om keuzes te maken. Keuzes die zijn gebaseerd op wat jij belangrijk vindt in het leven. Zo gaat zelfverwezenlijking door de buikdansles

Het lichaam integreren

Wanneer je het lichaam integreert in je streven om te ontwikkelen dan pas ben je werkelijk met zelfverwezenlijking bezig. Leer je dan ook nog eens om jezelf fysiek uit te drukken dan ga je dieper dan je denkt. Wat je leert beklijft beter. Ook nieuw gedrag krijgt een basis. Dat is simpelweg omdat het wortelt in het lichaam. Het wordt geleefd.

Zelfverwezenlijking door de buikdansles

In dat spannende proces wordt je gedragen door een groep vrouwen die met hetzelfde proces bezig zijn. Iedereen wel op haar eigen manier en in haar eigen tijd. Je geeft niet alleen maar aandacht aan je eigen lijf en de muziek. De emotie die los komt door de muziek maakt dat je gaat bewegen. Beweging op muziek wordt dans. Beweging op Egyptische muziek word buikdans. Zeker dan wanneer je durft te spelen met bewegingen die je aangereikt krijgt.

Net als een bloem bloei je langzamerhand open

Bij tijd en wijlen schenk je ook aandacht aan elkaar. Elk vonkje eigen expressie wordt opgemerkt en bejubelt zodat het steeds groter wordt. Net als een bloem bloei je langzamerhand open. Je komt bij ons in een warm bad. Waardoor je steeds meer durft open te blijven in je buikdans expressie. Dan ben je echt. Je bent authentiek. En je wordt daarin gezien en gedragen door de groep.

Zelfverwezenlijking door de buikdansles

Vrij durven buikdansen

Welke ervaring was voor jou bepalend om vrij te durven buikdansen? Of durfde je dat van begin af aan en waarom? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.   

Werk je ook al een tijdje aan zelfverwezenlijking en wil je een stapje verder?

Kom dan bij ons buikdansen. Dat kan wekelijks in Zaandam, Amsterdam en Haarlem. Woon je te ver weg? Dan is er een cursus als geheim tip eens per maand op zondag middag in het midden van het land. Alhoewel de buikdanslessen in alle steden pas weer in januari beginnen zo ontvang je bij inschrijving tot de kerst een korting. Wil je meedoen met de korting? Klik dan hier.

Deel deze blog graag met je netwerk op Facebook en WhatsApp.

Groetjes,
Sabouschka

Comment Section

2 reacties op “Zelfverwezenlijking door de buikdansles


Door Thera op 6 december 2019

Ik weet niet meer wanneer ik vrij durfde te dansen. Dit is zo’n natuurlijk onderdeel van je les. Van het voorjaar hielp het me om bij een onderdeel van het lied mijn ogen te sluiten. Toen kwam ik goed en fijn in de bewegingen, ze gingen me natuurlijk af. En het was leuk om hierop feedback te krijgen, vooral omdat de positieve dingen benoemd werden.
Dat benoem je vaak expliciet (dat we positieve feedback krijgen). En de oefening om van elkaar een cadeautje te krijgen, dwz Je partner danst en dan doe voor jou nieuwe bewegingen van je partner na, vind ik fijn. Dan is er geen “oordeel” en leer je ook nog iets verrassends. Je kan er je eigen draai aan geven.
De groep heeft een veilige sfeer, dat helpt enorm. Elkaars stimulans en enthousiasme is voelbaar en wordt geuit. En dan is er nog één van mijn favorieten: het kringspel. Wat een energie en saamhorigheid straalt eruit. Dan wil ik gewoon dansen. Join us!


Door Sabouschka op 10 december 2019

Wat lief wat je schrijft Thera. Jij hebt ook ontzettend mooi gedanst weer de vorige keer. Je hebt werkelijk een sprong gemaakt. Ik hoorde ook dat je anderen met je buikdans hebt geïnspireerd.

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.